top of page

<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.sr"><img alt="Creative Commons лиценца" style="border-width:0" src="http://i.creativecommons.org/l/by-sa/3.0/88x31.png" /></a><br />Ово дело је лиценцирано под условима лиценце<a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.sr">Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Unported</a>.

RADIO BEOGRAD

Gordana Erić

BILA SAM SVEDOK

 

MUZIČKA PRODUKCIJA

RTS 1976-1992

Milica Stojković

Medjunarodni press centar UNSa

Knez Mihajlova 6

24  12h

APRIL

       2013

 PROMOCIJA​​​​​

POLITIKA 23.APRIL

UNS

TREZOR RTS

OD GUDALA DO WEB NOVINARA

POLITIKA 25.april 2013

http://uns.org.rs/desk/journalism-corner/2943/-o-milici-prilog-i-na-glasu-amerike.html

O Милици прилог и на "Гласу Америке"

http://uns.org.rs/desk/journalism-corner/11101/predstavljena-knjiga-milice-stojkovic.html

Представљена књига Милице Стојковић

http://uns.org.rs/desk/journalism-corner/13620/izlozba-milice-stojkovic-u-galeriji-opstine-vracar.html

Изложба Милице Стојковић у галерији Општине Врачар

http://uns.org.rs/desk/journalism-corner/11911/veb-novinar-u-osmoj-deceniji-zivota.html

Веб новинар у осмој деценији живота

http://uns.org.rs/desk/journalism-corner/809/secanje-na-ljubisu-stojkovica---vitez-karadjordjeve-zvezde.html

Сећање на Љубишу Стојковића - витез Карађорђеве звезде

http://uns.org.rs/desk/journalism-corner/609/sa-slave-novinara---okom-milicine-kamere.html-

Са славе новинара - оком Миличине камере

 

       Moj otac Ljubiša Stojković

DNEVNI UREDNIK DESKA "BORBE"

Nikola Rackov. Milica Stojković,Snežana Nikolajević i Slobodan Atanacković

Ljubiša Stojković

urednik lista "Vreme"

10. MAJ 2012 GALERIJA RTS PROMOCIJA POSEBNOG IZDANJA RTSa "MILICA STOJKOVIĆ BILA SAM SVEDOK MUZIČKA PRODUKCIJA RTS 1976-1992" I AUTORSKA IZLOŽBA

Snežana Despotović diriguje Dečjim horom RTS "Himnu Evrope" na promociji knjige Milice Stojković u Galeriji RTS

 

POLITIKA 2012

"POLITIKA" 23. avgust 1958-2008

Milica razgleda Politiku iz 1963.

UNS Vesti iz medija 25. 04. 2013.  Autor: A. C. Izvor: Politika

 

 

 

 

Politika

Svedok i hroničar Muzičke produkcije  RTS---

 

 

 

 

 

 

 

 

Knjigu „Bila sam svedok – muzička produkcija RTS 1976–1992”, kako kaže autorka Milica Stojković (82), nekadašnja prva violina Simfonijskog orkestra i predstavnik za štampu TV Beograd – nije pisala, već je samo među korice sakupila već objavljene tekstove. – Sabrala sam svoje tekstove objavljivane u tadašnjim dnevnim, periodičnim novinama i internom glasilu RTV Beograd „Informator”. I to je samo deo. Počela sam skromno da pišem 1976. godine. U prvom trenutku to je bila muzička kritika. Milica Stojković Onda sam kao pravi novinar počela da zapisujem sve što je pratilo nastupe ansambla tadašnje RTV Beograd, koja je bila deo velike jugoslovenske televizijske zajednice. Uključivala sam se u informativne emisije, za radio i televiziju, izveštavala o prvom nastupu jednog simfonijskog orkestra u Maroku, Simfonijskog orkestra RTV Beograd sredinom sedamdesetih ili nastupu u Parizu na svetskoj smotri – rekla je agilna autorka na jučerašnjoj promociji održanoj u pres-centru Udruženja novinara Srbije (UNS) u Beogradu. Otkrila je i da, nažalost, nije mogla da objavi knjigu sa svim tekstovima, pa se ograničila na oko 300, za period od 16 godina. Kako je rekao Nikola Rackov, profesor i koncertni pijanista, ova knjiga je istovremeno monografija, enciklopedija, rečnik i spomenik muzici i jednom dobu. – Milica Stojković je posmatrala oko sebe. U jednom zapisu čitate esej, odnosno naučno obrađenu temu: muzičari i stres, a već u drugom uočavate duh vremena nastupa, festivala, živih prenosa. Ovo je izdanje koje je spomenik vremenu u kome su tadašnji muzički ansambli širili kulturu ne samo u svojoj zemlji već pokazivali naša dostignuća svetu nastupima ili direktnim prenosom. Recezent knjige i nekadašnji glavni muzički urednik u Radio Beogradu Slobodan Atanacković, inače i kompozitor i novinar, ukazao je da je druga promocija (knjiga je objavljena 2011.) održana u pravi čas. – Postavlja se pitanje opstanka osam muzičkih ansambala RTS-a. Neko će reći svakoga dana u Srbiji ljudi ostaju bez posla, šta je onda njih 270, koliko ih je u ovom „pogonu”, a koji je skup. Ukazujem da je bolje pitanje: šta je sa očuvanjem i stvaranjem novih muzičkih zapisa i negovanjem kulture? Nekada su ansambli godišnje snimali po 1.200 minuta trajnih audio-snimaka. Horska, ozbiljna, džez muzika, narodna, dečija... Sada ti snimci trunu u nekom depou Radio Beograda, jer u programskim šemama nema mesta – ukazao je Atanacković i uputio apel nadležnima da učine sve kako ne bi došlo do prekida rada Muzičke produkcije RTS, u kojoj su: Hor, Veliki džez orkestar, dva narodna ansambla, Veliki narodni orkestar, Simfonijski orkestar i dva dečja hora.

 

              https://www.linkedin.com/in/milicastojkovic?trk=nav_responsive_tab_profile

                     

"RTS Noć muzeja  2015"

 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • Google+ Social Icon
 • YouTube Social Icon
 • Pinterest Social Icon
 • Instagram Social Icon

RODJENDANSKI TANGO ZA 86 GODINA!

Titre Écriture

 • YouTube Square
 • Facebook Square
 • Tumblr Square
 • LinkedIn Square
bottom of page